вторник, април 21, 2009

За жалост Григор Димитров отпадна от Загорка Тенис Къп

Григор Димитров отпадна от тунира с награден фонд 85 000 евро "Загорка Къп". 17-годишният ни талант загуби с 6:7 (5), 3:6 от белгиеца Стив Дарси в първия кръг на състезанието. Григор отстъпи след напълно равностоен първи сет и имаше своите моменти във втория, но след 1 час и 25 минути игра трябваше да напусне надпреварата. Димитров си тръгва от турнира без точки за световната ранглиста и с 885 евро от наградния фонд.
Григор, който е 390-и в света в момента, бе напълно равностоен на белгиеца, който е с около 300 места по-напред от него в световната раглиста. Димитров обаче допусна пробив още в третия гейм и 25-годишният му съперник поведе с 2:1. Българинът веднага се реваншира и върна пробива за 2:2. В следващите геймове и двамата взимаха подаванията си. В осмия гейм Дарси, който е поставен под номер 2 в основната схема, спаси възможност да пробив. Така се стигна до тайбрек, в който Григор водеше с 4:2, но се стигна до 5:6 и при първи си сетбол белгиецът затвори сета.
Дарси имаше психологическо предимство, след като спечели оспорвания първи сет, и се възползва от него. Той постигна ранен пробив и малко по-късно водеше с 3:0. Григор имаше шанс да се върне в сета в седмия гейм. Българинът стигна до две възможности за пробив, но нямаше късмет. Първо опит за минаващ удар излезе в аут, а след това белгиецът направи три поредни аса.
източник: спортал.бг



Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Кой ни чете?