сряда, ноември 19, 2008

Срам за България, падаме 6:1 от Сърбия

Невероятен футболен крах за нашите национали тази вечер бе „приятелската” среща между тимовете на Сърбия и България. Абстрахирайки се от всички спортни сайтове без дори да ги поглеждам, единствено гледайки срещата по Канал 1, ще напиша личното си мнение за трагичните ни национали, без да ги щадя ни най-малко.

Всичко по-интересно започна в 5’, когато Велизарчо загуби по балъшки начин топката и остана да си лежи на тревата, наблюдавайки от там какво ще се случи. Това, което стана е, че реферът отсъди пресилена дузпа за нарушение на Вальо Илиев. На висота беше Георги Петков, който отрази дузпата, изпълнена от Саво Милошевич, който приключи тази вечер своите участия за националния тим. В 9’ обаче не само защитата ни се пропука. След добър пас, преминал между краката на Вальо Илиев топката достигна до Йованович, който не сгреши и от близко разстояние простреля вратата зад Гошо Петков за 1:0. В 15’ главният съдия Петер Зипел от Германия не се поколеба да свири втора дузпа, като Петков отново спаси дузпата, изпълнена от Саво Милошевич. В 19’ Благой Георгиев изравни от пряксвободен удар, подобно на гола, който вкара в 92’ на Черна Гора за 2:2. Сега той отново донесе изравнително попадение за нашите и резултата стана 1:1. Нашата защита беше тотално обезличена от сръбските офанзивни футболисти през целия двубой, които си правеха, каквото поискат. В 26’ Йованович вкара за 2:1, а в 28’ Милошевич най-накрая успя да се разпише за 3:1. В 33’ отново Милошевич ни вкара за 4:1 и по-късно бе заменен, за да получи овациите на публиката. Междувременно обявилият преди мача Бербатов, че няма да играе повече от едно полувреме за България с нищо не показа, че е на терена. За 30’ престой преди да бъде заменен той с нищо не показа, че заслужава мястото си в националния отбор. Може да го запомним единствено с това, че се разхождаше по терена и си оправяше перчема.

Втората част започна по същия начин. 5:1 в 56’ (Милияч) и 6:1 в 67’ (Лазович), като с основна вина за попаденията не беше вратаря ни Петков, а трагичните ни защитници, които не бяха покрили сръбските нападатели. За капак сърбите удариха и 2 греди. Не мога просто да си представя 6:1 с 2 изпуснати дузпи и 2 греди, можеше ли резултатът да бъде 10:1?! Не, не, не ми се мисли, не искам да мисля...

Трагична защита, абсолютно трагичен Велизар (измислен футболист), манекенът Барби и останалите бяха под всякаква критика. Единствено Георги Петков направи това, което можа и Благой Георгиев се представи на едно горе-долу сносно равнище.

Бербатов, остани си в Англия, моля те...

Айде, Марков, ти си Марков... Един измислен треньор си ти – докога БФС ще толерира такива слаби треньори, кога ще се сетят да повикат чуждестранен специалист, кога ще се оправят нещата в българския футбол... Вие сами преценете накъде върви българския футбол в момента и искате ли така да продължават нещата. Не знам, не знам...

спортен фен



Първия Български Бутон за споделяне

Румъния (21) - България (21) 1:1

Проведената по-рано днес контрола между Румъния (под 21 години) и България (под 21) завърши наравно 1:1 На стадион Каракал пред погледа на 5000 зрители нашите момчета успяха трудно да достгнат до частичния успех. Още в 3-та минута домакините поведоха с 1:0, но радостта им не трая дълго, защото нашите бъдещи надежди успяха да изравнят в 9-та минута за 1:1. Мачът предвещаваше още много голове, но този резултат така и не се промени до края на двубоя.

(снимка: prosport.ro)

статистика:

РУМЪНИЯ (мл.) - БЪЛГАРИЯ (мл.) 1:1

1:0 Гинджиовану (3)

1:1 Чипев (9)



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?