събота, май 12, 2012

Стенли 19 е новият шампион на турнира за купата на Софийския Университет (видео и снимки)

Стенли 19 е шампионът на турнира за Купата на Софийския Университет по футбол за 2012 година!!! Това стана факт днес на 11.05.2012 г., когато се изиграха всички четвъртфинални, полуфинални и финални мачове. Във финалния сблъсък Стенли 19 победи отбора на Филийс, който пък детронира на четвъртфиналите миналогодишния шампион от Винкел Сити, отмъщавайки си по този начин за загубата от тях през 2011 на същата фаза, когато Филийс отпаднаха след дузпи. Ето и резултатите от всички мачове от днешния ден в хронологична последователност:

Четвъртфинали:
1221 - Стенли 19 3:5
Филийс - Винкел сити 3:0
ФК Биад - Рибке, покажи се 1:1 (3:2 след дузпи)
Happy hour - Мъртъвците 3:5

Полуфинали:
Стенли 19 - ФК Биад 1:1 (2:0 след дузпи)
Филийс - Мъртъвците 3:1

Мач за 3-то място:
ФК Биад - Мъртъвците 2:3

Финал:
Стенли 19 - Филийс 3:2

Освен резултатите, които дават някаква представа за случващото се във всеки мач, си заслужава да се отбележат още няколко момента. 
1. До четвъртфиналите включително отборът на Филийс нямаше допуснат гол в своята врата. Първият допуснат гол беше на полуфинала от Мъртъвците при победата над тях с 3:1.
2. Днес два мача бяха решени след изпълнение на дузпи. И в двата от тях участваше отбора на ФК Биад. В първия случай късметът им се усмихна срещу Рибке, покажи се, макар и да изоставаха с 1 гол при дузпите. Но във втория случай определено могат да съжаляват, че не взеха победата в редовното време, когато водеха цял мач с 1:0 и допуснаха изравняване 1 минута преди края. А на дузпите отпаднаха. По правило се бият по 3. Но още след втората дузпа за всеки отбор финалистът беше ясен. Ето и видео от дузпите на този мач, след които се вижда и голямата радост на момчетата от Стенли 19.

3. На финал следваше да се изправят отборите на Филийс и Стенли 19. Тук обаче нещата за Стенли 19 придобиха известна доза драмтизъм. Това се случи, тъй като именно вратарят на отбора Владо Гюмов, който спаси 2 дузпи в полуфинала и изведе тима си на финал, трябваше още след този мач да напусне София в посока Банско, защото се налагало да му бъдат доставени дърва там. Драмата идва и от факта, че в групите отборът на Филийс победи Стенли 19 с 2:0, а тогава на вратата на Стенли 19 отново не пази титулярния вратар, а други 2-ма полеви играчи - всеки по едно полувреме. За капак на всичко дясната подметка на капитана на Стенли 19 Ники Христов тотално се отлепи от обувката му. А самия сблъсък за финала противопоставяше и двамата голмайстори на турнира до този момент - Димитър Илиев от Филийс с 8 гола и Димитър Тончев (Димо) от Стенли 19 с 9 попадения.

Въпреки всичко, с преквалифициран във вратар защитник, Стенли 19 поведе в резултата с 1:0, голът беше на Димо. Другият претендент за голмайсторския приз изравни минута преди края на полувремето - 1:1. Натискът на Филийс продължи и се стигна до 2:1 в тяхна полза. Тук решаващ фактор беше обаче непримиримостта на Константин Косев (Коцето) да загуби тази среща, който се раздаваше по целия терен и отправяше много удари към вратаря на Филийс, повечето от тях спасени, но това не го отказа да опитва, докато не вкара 2 нови гола за своя отбор, за да доведе в крайна сметка срещата до 3:2 за Стенли 19.

След края на мача бяха връчени и купите и медалите на момчетата, които ги заслужиха, а също и индивидуалните призове. За най-добър вратар призът отиде при Руслан Митрополитски от Филийс. Голмайстор на турнира стана Димитър Тончев (Димо) от отбора на Стенли 19 с 10 гола, изпреварвайки с 1 гол адаша си от отбора на Филийс. За най-полезен играч на турнира бе определен капитанът на Стенли 19 Николай Христов, който геройски изигра финала с разлепена подметка на дясната си обувка. В специално интервю за СПОРТНО на голмайстора на турнира Димитър Тончев (Димо) от Стенли 19 бе зададен следния въпрос "С какво мислиш, че надиграхте на финала отбора на Филийс?". А отговорът на голмайстора беше кратък и изчерпателен "С мен!". В крайна сметка след един незабравим турнир шампион стана отборът, решил по патриотичен начин да подкрепи Стилиян Петров в борбата му срещу левкимията, кръщавайки се Стенли 19. Поздравления на всички победители!

Снимки от финала:
(снимка 1: Стенли 19 и Филийс преди началото на финала)

(снимка 2: Връчване на приза за вратар на турнира на Руслан Митрополитски от Филийс)
(снимка 3: Връчване на приза за голмайстор на турнира на Димитър Тончев от Стенли 19)

(снимка 4: Връчване на приза за MVP на турнира на Николай Христов от Стенли 19)
(снимка 5: Обща снимка на трите отбора-медалисти: Стенли 19, Филийс и Мъртъвците)

(снимка 6: Шампионският отбор на Стенли 19 в съставът, взел участие на финала)



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?