вторник, юни 14, 2011

Злощастна загуба за Пиронкова от С. Уилямс в първи кръг на Eastbourne

80:80! Точно по толкова точки си размениха днес в мача помежду си Цветана Пиронкова и Серина Уилямс, но въпреки това триумфът бе за завърналата се след година отсъствие бивша номер 1. Мачът се реши в три сета! Крайният резултат е 2:1 сета за Уилямс (6:1 / 3:6 / 4:6). Българката започна отлично мача, повеждайки с 5:0 гейма в първия сет, затваряйки го без проблем с 6:1. Вторият сет обаче бе за американката, която спечели с 6:3. Третият решаващ сет започна зле за българката, която бе пробита още в първия гейм, след което загуби и сервис-гейма на Серина. Губейки с 0:2 обаче, тя се задържа в мача, връщайки пробива, стигайки до 2:2. За жалост в петия гейм на третия сет Пиронкова отново бе пробита и пропусна да поведе с 3:2. Това направи Серина, която след това спечели и за 4:2. До края за жалост пробиви нямаше, макар Пиронкова да имаше възможност за това. Така логично третият сет свърши 6:4 за Уилямс.

Двете тенесистки си размениха общо по 13 гейма в мача и по точно 80 точки. За жалост сетовете са 2-1 за Серина.


Впечатление в играта на първата тенис ракета на България при жените направи несигурността й от форхенд, като Пиронкова опитваше да играе при почти всяка топка с бекхенд с 2 ръце. Българката постигна няколко доста красиви точки, но те не бяха достатъчни за победата.


Въпреки всичко, Пиронкова показа добра игра, като едва ли доста от българските тенис любители са вярвали, че тя може да вземе сет, а камо ли да спечели мача, имайки предвид формата на Пиронкова, която губи всеки турнир в първи (понякога стига и до втори) кръг. Откакто достигна 1/2 финал на Уимбълдън точно преди една година, Пиронкова не е стигала до 3-ти кръг в никой от турнирите, в които е участвала!


СПОРТНО желае успех на Цветана на Уимбълдън и дано тя успее да си защити точките, а даже и да стигне тази година до финал!



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?