неделя, януари 18, 2009

Драмата на Кака

Навярно повечето ни читатели следят драмата, която се разиграва около Кака и неговия все още евентуален, но с ден на ден още по-евентуален трансфер. Арабските собственици на Манчестър Сити са подготвили изключително апетитна хапка за устата на Берлускони - 100 милиона паунда (около 145,4 милиона евро), който днес заяви, че оставането на Кака би нарушило баланса на отбора му... Берлускони възнамерява да обсъди с феновете евентуалния трансфер на любимия футболист, което на фона на протестите от страна на феновете, звучи меко казано странно. Желанието на бразилеца очевидно не клони към този трансфер и той помоли да бъде уважен договора му с Милан.


"Вече отказах няколко значителни оферти. Целта ми е един ден да стана капитан на Милан. Има йерархия, Паоло Малдини и Масимо Амброзини са преди мен, но след това...", коментира 26-годишният Кака.


Интересни са и коментарите на Кака относно английските отбори. Според Кака английските отбори са доста предвидими в стила си на игра, като изключение правели само "червените дяволи" и "артилеристите" със своята по-отворена игра.

"Те не са като типичните отбори в Англия, които имат високи нападатели и задържат дълго топката. Това е характерно за Ливърпул и Челси например, които са си класически английски тимове. Юнайтед и Арсенал са по-сръчни, те оставят и другия отбор да играе и играят срещу него".


26-годишният Кака призна, че баща му Боско Лейте играе ключова роля при взимането на решенията относно кариерата му, като него агент и най-доверен съветник.


"Той ми помага при всички мои професионални решения и винаги ми дава добър съвет. Разбира се жена ми и майка ми винаги са на моя страна, освен това имам приятели, съотборници, треньори. Говоря с всички тях и ако някой ми даде добър съвет, го използвам, ако не е добър просто го игнорирам".



Да видим какво ще се случи с Кака и на чий терен ще му се радваме. Берлускони изглежда решен да се сбогува с бразилеца, феновете плачат, Кака все още умува. А ние следим положението. :)



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?