петък, ноември 14, 2008

Черно Море разби Спартак във "вечното дерби" на Варна

Черно Море се подигра с градския си съперник Спартак, побеждавайки го с унизителния резултат 5:0 в първия мач от 13 кръг на А футболна група пред погледа на 8000 зрители и чужди мениджъри от Бундеслигата. Това е една от най-сериозните загуби на Спартак в историята на градското дерби, или както се изразяват някои фенове на "соколите": "вечното дерби на Варна". Положението на Спартак е много лошо с оглед на класирането в А група и едва ли направената треньорска рокада в отбора точно преди дербито, бе най-уместния вариант. Футболистите на новия треньор на Спартак Атанас Джамбазки не успяха по никакъв начин да се противопоставят на зелено-белите. Първото полувреме завърши при резултат 0:0. Втората част започна с много бурни атаки на домакините, като резултатът бе открит в 51' от Миро Манолов. При 1:0 за Черно Море бе изгонен за втори жълт картон капитанът на Спартак Иванович. В 60' Фернандес покачи за 2:0, а в 74' Илиев направи резултата класически - 3:0. Още едно попадение на Фернандес в 77' и гол на Колев в 80' оформиха крайния резултат - 5:0 за Черно Море в 60-тото издание на варненското дерби. Едва ли и феновете на домакините са очаквали победа с такъв разгромен резултат. Заслужена победа за домакините, а кризата в отбора на Спартак продължава да се задълбочава и дано "соколите" успеят по-бързо да излязат от нея. Успех и на футболистите на Черно Море, следени от чуждите мениджъри и дано последват оферти към тях след изнесения страхотен мач днес!

спортен фен



Първия Български Бутон за споделяне

Аврам Грант идва да гледа мач на Левски

Да гледа мач на Левски е изявил желание Аврам Грант, съобщава "7 дни спорт". Бившият помощник, а след това и треньор на английския гранд Челси се свързал с Емил Велев. Двамата се познават от престоя на Кокала в Израел и са приятели.

- В момента Грант е без отбор и ми каза, че има възможност да дойде в София за няколко дни. Чакам потвърждение дали ще присъства на мача ни със Славия - разкри Емил Велев.

Докато бе в Челси, Аврам Грант звъня на Емил Велев, за да пита за Ели Зизов. Младият халф дойде на Герена именно от Израел и вече два сезона се подготвя с първия тим на сините.

- Аврам сега е без отбор и има свободно време. Затова и иска да гледа повече мачове. Ще го посрещнем както трябва, ако потвърди визитата си в София - добави Емил Велев.



Първия Български Бутон за споделяне

Световната финансова криза засегна и Челси

Отборът на Челси, чийто собственик е Роман Абрамович, не е застрахован от последствията от световната финансова криза и е готов да съкрати своите разходи. Това заяви президентът на клуба Брус Бък. “Кризата определено ще окаже влияние и върху Челси, възможно е да не е днес, да не е утре, но трябва да мислим за това. Длъжни сме да обръщаме внимание на тези процеси, както и да се справяме с тях, но дори и ние не сме застраховани от подобни неща”, сподели Бък. “Още от сега може да се каже, че ще бъдат продадени по-малко футболисти, по-малко хора ще обновят сезонните си абонаменти. Така че от своя страна сме длъжни да следим разходите си, както и да се отнасяме по-сериозно към тях. Клубът не е застрахован от нещата, които се случват по света”, добави шефът на Челси. Съгласно информациите в английските медии лондонският тим има задължения около 1.46 милиарда долара, като част от средствата са заети от Роман Абрамович. “Ние нямаме външни дългове. Нямаме заеми към банки или застрахователни компании, клубът е задължен към своя собственик, който се явява и сериозен инвеститор”, поясни още Бак. “Разговарях и с ръководството на клуба по този проблем с кризата. Ние разбира се, периодично обсъждаме подобни въпроси”, завърши президентът на Челси. Междувременно представител на Роман Абрамович опроверга твърденията на редица британски медии, че руският милиардер е загубил в резултат на срива на руската борса 12 милиарда паунда /20 милиарда долара/. "Сумата от 12 милиарда паунда, обявена от "Стандарт", е напълно измислена", заяви говорителят на бившия губернатор на Чукотка. По-рано британският вестник "Ивнинг Стандарт", позовавайки се на борсови анализатори, съобщи, че собственикът на футболния клуб Челси е загубил огромна част от своето състояние заради срива на индекса на Московската междубанкова валутна борса /ММВБ/.



Първия Български Бутон за споделяне

Евро' 2020 в България и Румъния?

България и Румъния обмислят издигането на съвместна кандидатура за домакинството на Евро 2020, разкри президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов по време на посещението у нас на президента на УЕФА Мишел Платини. Французинът заяви, че тепърва тази идея трябва да се обмисля.

„Не искайте от мен да печелите мачове. Това не е възможно с моя помощ. За всички други идеи, свързани с това вашите деца да играят футбол, аз съм на среща”, каза Платини.

Босът на УЕФА обяви, че е договорено през следващите два месеца в България да има два семинара на УЕФА. Единият е за расизма и сигурността по стадионите, а другият е свързан с лицензирането на клубовете.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?