понеделник, юни 27, 2011

Цветана смачка и Винъс, приказката продължава

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отстрани за втора поредна година петкратната шампионка Винъс Уилямс. Тя победи с резултат 6:2, 6:3 - със същия резултат с който би и в третия кръг Вера Звонарьова. Българката игра много стабилно, като допусна да бъде пробита само веднъж. Тя от своя страни осъществи цели 4 пробива срещу Уилямс, по два във всеки сет. По този начин баланса на Пиронкова срещу Винъс Уилямс е вече 3 победи срещу 1 загуба (и трите победи са на турнири от Големия Шлем). Така че спокойно можем да кажем, че традицията продължава! На 1/4 финала Пиронкова ще играе срещu световната номер 8 Петра Квитова от Чехия, която също има да защитава доста точки, тъй като и тя стигна полуфинал на Уимбълдън миналата година, където отпадна от Серина Уилямс, която в последствие и спечели турнира за 2010. Пиронкова и Квитова са играли 2 пъти досега (2 победи за Квитова). Тази година Уимбълдън със сигурност ще има нова шампионка, тъй като малко преди отпадането на Винъс, отпадна и Серина. Друга изненада от днес е отпадането на световната номер 1 Каролина Вожняцки от Доминика Цибулкова след 6:1, 6:7, 5:7.

Да не забравяме, че по-късно днес Цветана има и мач на двойки с партньорката си от ЮАР Шанел Скипърс срещу италианките Сара Ерани и Роберта Винчи.

За жалост днес Григор Димитров приключи участието си и на двойки след като той и партньора му Дмитрий Турсунов загубиха в 5 сета от британците К. Флеминг и Р. Хътчинс с резултат 6:4, 2:6, 7:6, 2:6, 4:6.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?