събота, януари 31, 2009

Резултати от контроли на 31.01.2009

ЦСКА - Виктория Пилзен 2:3

ЛЕВСКИ - Видима Раковски 0:0

Етър - Светкавица 1:1

Славия - Академик Сф 1:0

Калиакра - Спартак Вн 2:1

Локо Пд - Левски Карлово 2:0



Първия Български Бутон за споделяне

Изтече наказанието от 2 мача за футболиста, пикаещ на терена

За първи път чувам футболист да бъде наказан с лишаване от игра за 2 мача за жълт картон. Това обаче се случи по-рано този месец на футболиста на Валета Нжонго Пришо. За негова радост наказанието му вече изтече и той ще може да се завърне в игра, където отново ще има възможността да се облекчава по време на мач. А дали ще я използва?! Особено след последиците, които претърпя последния път?!

СПОРТНО припомня:

Нападателят на малтийския шампион Валета Нжонго Пришо се размина само с два мача наказание заради непристойното си поведение по време на дербито на местното първенство с Хибърниънс.

Пришо, който е 20-годишен камерунски нападател, шокира всички на терена и на трибуните, след като напусна терена без разрешение, клекна до рекламните пана край тъчлинията и започна да се облекчава. Съдията Алън Марио Сант първоначално не разбра какво точно се случва, докато играчите не му се обадиха. Той спря играта и чинно изчака Нжонго Пришо да приключи с биологичната си необходимост и да се върне на терена, след което му показа жълт картон за безпричинно напускане на терена под бурните овации на публиката на националния стадион в Малта.

Това обаче беше малкият проблем за камерунския нападател, който беше арестуван от двама полицаи веднага след края на мача. Представителите на органите на реда изчакаха Нжонго Пришо да напусне терена и както е по екип му сложиха белезниците и го отведоха в полицейския участък. Футболистът престоя една нощ в ареста, а на следващия ден беше освободен, след като съдът постанови глоба за нарушаване на обществения ред.

Мачът завърши 2:0 в полза на Валета, след като Гилбърт Агиус откри в петата минута, а обичащият да пикае клекнал край тъча Пришо направи 2:0 в последните секунди на първото полувреме.



Първия Български Бутон за споделяне

Измислена дузпа за Етър срещу Светкавица и 1:1 в 89'

Пресилена дузпа, отсъдена от рефера Венцислав Кознички, спаси Етър 1924 от поражение в контролата със Светкавица. В 89-ата минута Михаил Аврионов изравни за етърци, след като в 22-ата гостите от Търговище бяха излезли напред.
Разписа се новото попълнение Ивайло Русев, който прати топката в мрежата от воле след центриране от корнер. Светкавица диктуваше играта през цялото време и освен гола на два пъти отлични ситуации пропуснаха крилата Тихомир Кънев и Милен Христов.
Кънев, както и халфът Васил Василев обаче си тръгнаха от Самоводене с контузии след сблъсъци с противникови играчи. Минута преди края реферът Кознички назначи дузпата, след като юноша на Светкавица спря топката с гърди, но реферът реши, че е направил това с ръка.
източник: www.sport1.bg



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?