вторник, февруари 17, 2009

След драма в третия сет от 5:2 Григор Димитров губи от номер 2 в схемата след 5:7, bTV предаде мача

Сблъсъкът между номер 8 в Световната Ранглиста (Жил Симон) и номер 401 (Григор Димитров) бе повече от интригуващ. Тази вечер от 22:00 българско време започна последния за деня мач от централния корт в Марсилия между 17-годишния българин с уайлд кард Григор Димитров и 24-годишния и поставен под номер 2 в основната схема представител на домакините Жил Симон. Мачът бе предаден пряко по бТВ! Което си е цяло събитие за мен. Неприятно впечатление ми направиха между 15-те и 20 прекъсвания за реклама, които съпътстваха целия мач. Да не би затова да са предавали мача на живо?! Ще оставя тези размишления настрани.
Първият сет започна страхотно за Григор. Сервис-гейм за Жил Симон и Гришо проби за 1:0, но следващия гейм следва ре-брейк и резултатът бе изравнен - 1:1. Сетът вървеше гейм за гем, когато Гришо отново проби!!! При 4:4 той спечели пробива за 5:4, а в следващия сервис гейм, който се реши след многократен и дълъг дюс, българинът спаси няколко брейкпойнта и накрая спечели гейма и сета. Отново, както и в предишния му мач, Гришо имаше някои гениални отигравания (къси топки, забиви, пласирани точно в ъгъла удари, прави и др.).



Коментаторите от бТВ коментираха отчаяната физиономия на Жил Симон и изказаха предположението, че може да е изненадан от играта на съперника си, тъй като вероятно не е гледал мача на Гришо срещу Надал (а и къде да го гледа - нито 1 българска телевизия не го предава!!!).

Вторият сет бе спечелен от Жил Симон (който може би е преодолял стреса от първия сет), Гришо отново игра своята си игра, агресивен стил, но загуби с 3-6. Мачът трябваше да се реши в последен трети сет.

Григор спечели своя сервис-гейм на 0 и поведе с 1-0 гейма. Много трудно Симон след трудни сервиси спаси 2 брейкпойнта и спечели гейма след дюс, 1-1. В третия гейм Гришо губеше с 15:40, но спаси 2 брейкпойнта и след дюс си взе сервис-гейма. 2-1. Хипертрудно Симон спечели след дюс за 2-2. Гришо поечели сервис-гейма си за 3-2, а след това ПРОБИВА и 4-2 за Григор Димитров!!! След 0-30 Гришо прави 4 директни точки една след друга след известна съпротива на Жил Симон. 5-2 за Григор! Симон печели за 5-3 и пробива Григор, резултатът е намелен на 5:4, а след това и 5-5. ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН СПЕЧЕЛЕН ГЕЙМ ЗА ФРАНЦУЗИНА и повежда с 6-5. Симон сервира за спечелване на мача и успява за по-малко от минута! 6:4, 3:6, 5:7 (несправедлив край за играта, показана от Гришо).



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?