понеделник, януари 19, 2009

Узбекистанци се гаврят с Локо Пловдив

Сайтът на узбекистанския футболен клуб Локомотив Ташкент задраска "Пловдив" в горната част на страницата. Задраскани са и останалите градове, намиращи се в тази част на сайта, в които съществуват футболни отбори с това име - Локомотив! Сред тях са Тбилиси, Москва, Лайпциг, Минск, Чита. Явно поради някакви огромни комплекси и за да покажат, че именно те са Номер 1 или че трябва да има само един Локомотив и това са именно те, узбекистанците са си позволили тази гавра с много по-известните и с класи над тях отбори, носещи същото име, сред които са Локомотив Москва, Локомотив Пловдив, Локомотив Минск и др. Интересно е, че пренебрегнат и очевидно сметнат за още по-неизвестен е отборът Локомотив София, който въобще не фигурира на страницата. Разбира се и дума не може да отваряме в такъв случай за Локомотив Мездра.

източник: www.sport.plovdiv24.bg

Предложението на екипа на СПОРТНО е големите български грандове като Локомотив Стара Загора, Локомотив Горна Оряховица и още мн. др. славни и нетолкова славни Локомотив-и да последват узбекистанския пример. Не е лоша и идеята за организиране на многостранен интернационален футболен турнир, под името "Трябва да има само един Локомотив", придружен с девиза "Накрая ще остане само един!"



Първия Български Бутон за споделяне

Лацио - Юве 1:1, класирането в Серия А, след 19 кръг

Ювентус не успя да намали преднината на върха на само една точка за Интер след поредната изцепка на нерадзурите (загубата им с 3:1 от Аталанта), като завърши наравно късно снощи 1:1 с Лацио. Класирането на върха в Серия А след 19 кръг изглежда по следния начин:

1 Inter 43
2 Juventus 40
3 AC Milan 37
4 Genoa 35
5 SSC Napoli 33
6 Fiorentina 32
7 Lazio 31
8 Roma 30

Кратък (1-минутен) репортаж от дербито на 19 кръг може да видите тук:



Първия Български Бутон за споделяне

анкета: Какво си пожелавате през 2009 в спорта?!

6 души (66 %) от анкетираните искат да видят Левски шампион и участник в групите на ШЛ
2 души (22 %) си пожелават ЦСКА да е шампион, а Томов да влезе в затвора
1 глас (11 %) е получил отговорът най-вече победи за националния тим по волейбол



Първия Български Бутон за споделяне

Пиронкова с победа на старта на Australia Open

Най- добрата българска тенесистка Цветана Пиронкова започна започна с победа участието си на Australian Open, преодолявайки в среща от първия кръг хърватката Каролина Шпрем в два сета - 6:0, 6:4. За около 1:11 часа българката победи опонентката си, която е 167- ма в ранглистата. Пловдивчанката обаче никога не е преодолявала втория кръг в Мелбърн, като тази възможност тепърва й предстои при евнтуален успех срещу победителката от двубоя между Мелани Саут (Великобритания) и 16-ата поставена в схемата Марион Бартоли (Франция).



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?