понеделник, май 18, 2009

Започна студентски турнир Академика (от 15 май до 6 юни)

На 15 май с демонстратитвен мач между студенти и ректори, завършил 4:4 (3:2 след дузпи), в който участие взе и министър Даниел Вълчев (реализирал 2 гола, но изпуснал решителна дузпа накрая), с арбитър Даниел Боримиров, се сложи началото на студентски футболен турнир Академика. Събитието е под патронажа на МОН и НПСС. За повече подробности екипът на СПОРТНО ще следи събитията поне докрая на груповата фаза, а може би и след това.
Отборите са разпределени в 8 групи по 6 във всяка. Отборът, на който СПОРТНО пожелава успех е D4, т.е. Ангелите. Ето и тяхната програма в група D:
20.05.09 (15:10) Шампион - Ангелитe
23.05.09 (11:40) Ангелите - Комсомол
24.05.09 (12:20) Каменица - Ангелите
28.05.09 (14:30) Ангелите - Магьосниците
29.05.09 (12:20) Депортиво лесничери - Ангелите



Първия Български Бутон за споделяне

Левски - Chess United 6:6 (7:8 след дузпи)

Ден след победата над Спартак Вн, Левски трябваше да играе срещу друг малко по-непретенциозен противник, но само на пръв поглед... Левски завърши наравно 6:6 със звездите от M-tel Masters, водени от В. Топалов. За Левски в предни линии играха Е. Велев и Г. Петков. След изпълнение на дузпи сините отстъпиха с 8:7. Междувременно контузеният Христо Йовов поиска мач-реванш от Топалов на черно-бялата дъска.
СПОРТНО припомня, че преди 2 години на 15 май 2007 в демонстративен мач Топалов предложи реми на Йовов и той джентълменски прие. Снимки от 15 май 2007 на Герена можете да видите тук: (архив: СПОРТНО)








Първия Български Бутон за споделяне

ЦСКА потъна в Черно море, Левски размаза Спартак Вн и вече е лидер

Трагичен ЦСКА бе тотално надигран във Варна от отбора на Черно Море и заслужено загуби с 1:0 от варненци, които продължават да засилват евроамбициите си, като покриват нарастващото си самочувствие с отлично представяне на терена. Дерби като дерби - с по 1 дузпа за всеки отбор. Кривият не подходи достатъчно сериозно, като дори не направи засилка. А изпълнението на Здравко Лазаров, какво да кажем за него? В стил Дейвид Бекъм Лазаров се хлъзна, би топката с левия си крак - тя му се удари в десния и отскочи над вратата... Закономерен пропуск за високомерните червени футболисти и треньорско ръководство. По-странното е, че след изключително слабата продукция, която показаха червените, Любо Пенев заяви: "Искам отбора ми да играе все така." Ако това е, което той иска, то и ние му го пожелаваме! Същата вечер след мача, голяма част от основните футболисти на Черно море като голмайстора Юруков, вратаря Пиргов, бранителя Дяков и др. са се развихрили на дансинга на варненския клуб 4as pic.

От поредната грешка в червено, по перфектен начин се възползва настоящият лидер в класирането на А група - Левски. Сините бяха безпогрешни срещу другия варненски тим - Спартак и ги разгромиха с 5:0 посред Герена пред погледите на 9500 верни фенове на Левски и 4-ма на Спартак. Още в 1' чрез Тасевски Левски поведе с 1:0. За 2:0 се разписа защитникът Бистрон. Второто полувреме сините нанизаха още 3 гола чрез юношата Цачев, който смени в 65' действалият по лявото крило Тиберканин. За около 22' игра Цачев се превърна в герой за сините след като вкара цели 3 гола и направи един невероятен пропуск от 1-2 метра (над вратата). Целия стадион почна да скандира името му. Публиката на Левски бе на ниво, както винаги, като този път в песните освен невероятния сектор Б се включиха секторите А и В.
За 2 кръга заслужено сините наваксаха изоставането срещу вечния враг ЦСКА и даже минаха с 2 актив от горе, след като Левски записа 2 победи от 2 мача, а ЦСКА - 2 загуби. Нищо още не е свършило - има още 3 кръга, но като гледаме програмата... какво да кажем - ЦСКА има мачове с Локо Сф, Локо Мз и Литекс, а Левски със Славия, Миньор и Пирин...
Сега на върха заслужено е ЛЕВСКИ с 64 т. Втори са ЦСКА с 62 т. Трети са Черно Море, които продължават своята битка за евровизи с конкурентите си Литекс и Локо Сф.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?