събота, януари 24, 2009

Бербатов подчини Тотнъм

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов вкара победното попадение за своя тим Манчестър Юнайтед срещу бившия си клуб - Тотнъм. Резултата в този сблъсък за FA Cup откри Роман Павлюченко в 6', което доведе до силен натиск на червените дяволи. Първо в 35' след заучено положение след корнер Поул Скоулс след малко щастлив рикошет изравни за 1:1, а само минута по-късно (в 36') дяволът с ангелско лице Митко Бербатов не остави шансове на вратаря на бившия си тим и донесе победата за Ман Ю.



Първия Български Бутон за споделяне

Читателите на СПОРТНО подкрепиха решението на Кака'

Запитването, което СПОРТНО реши да проведе започна преди края на така и неосъществилата се трансферна сага около Кака' и завърши малко след нея.
12 души от анкетираните (цели 80%) смятат, че Кака' трябва да остане в Милан и да се превърне в легенда на клуба. Това бе и неговото решение.
2 души (13,3%) смятат, че по-доброто решение за Кака' бе трансфер в Манчестър Сити.
1 глас (6,6%) е даден за отговора: трансфер в друг отбор (вероятно Манчестър Юнайтед).



Първия Български Бутон за споделяне

Сливен надделя на Светкавица с 2:1

Сливен победи Светкавица (Търговище) с 2:1 в контролна среща, играна на стадион "Хаджи Димитър" пред 1300 зрители. Домакините откриха резултата още в петата минута с гол на Явор Въндев. Девет минути по-късно - в 14-та минута, се разписа и новото попълнение Илия Илиев. Към края на първото полувреме гостите изравниха играта, а след добра контраатака 43-ата минута Христов намали. През второто полувреме домакините имаха много голови положения, но Миндев, Въндев, Илиев и Петаков пропуснаха да ги реализират.

След мача треньорът на Сливен Георги Дерменджиев, заяви, че е доволен и от изявите на играчите в двете контроли - вчера срещу Брезник, спечелена с 1:0, и от днешната със Светкавица. Той поясни, че от 2 до 16 февруари тимът ще бъде на лагер в Анталия, където ще играе още 5 контроли, съобщава радио Фокус - Сливен.



Първия Български Бутон за споделяне

Френски футболист на 23 г. почина след инфаркт

Френският футбол бе разтърсен от новината за трагичната смърт на 23-годишен футболист. Защитникът на втородивизионния футболен тим Клермон Фут Клеман Пино почина в Университетската болница в Клермон Феран.

Той е изпаднал в кома в дома си на 18 януари, 2 дни след като бе титуляр при победата в Брест с 2:0. В неделя вечер бранителят получи сърдечен удар след завръщане от тренировка след което е бил приет в болницата.

Преди този инцидент Пино не е показвал никакви отклонения в сърдечната дейност,които да застрашават живота му, заяви лекарят на отбора Франк Тиел. Пино премина в Клермон Фут през лятото на миналата година от първодивизионния Льо Ман.

източник: bTV

СПОРТНО припомня:

Марк Вивиен Фо, Миклос Фехер, Антонио Пуерта са също имена на футболисти, свързани с подобна и за жалост толкова трагична участ. Мир на праха им!



Първия Български Бутон за споделяне

Пред 72 зрители Левски - Цървена Звезда 2:0

Левски стартира с победа предсезонната си подготовка. Сините победиха Цървена Звезда с 2:0 в Агия напа пред 72 зрители на Алфа Спорт Център. Головете вкараха в 21' Д. Тасевски и в 64' Г. Христов. Силен мач за Левски и заслужена победа над бившите шампиони на КЕШ. Утре от 15:15 е мача на вечния враг на сините - ЦСКА срещу Балтика.
СПОРТНО пожелава добра зимна подготовка на всички български отбори!



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?