четвъртък, април 12, 2012

Цървена звезда победи Партизан отново с 2-0 и го елиминира на полуфинал за Купата на Сърбия (видео от реванша)

Тимът на Партизан допусна загуба с 0:2 от Цървена звезда за в реванша от полуфиналите на турнира Купата на Сърбия. В първата среща Цървена звезда спечели като домакин със същия резултат. В сряда вечерта головете за Звезда отбелязаха Дарко Лазович (63) и Кристиан Мартинес Борха (81). Българският защитник Иван Иванов игра цял мач за Партизан и получи жълт картон.

На финала Цървена звезда ще играе с тима на Борац (Чачак), който надви с 1:0 като гост в реванша Войводина в другия полуфинал. Първата среща бе завършила 0:0.



Първия Български Бутон за споделяне

Футболистите на Марсилия послушаха феновете си и нарочно паднаха от Монпелие, за да спрат ПСЖ за титлата (видео)

Феновете на Марсилия призоваха своите футболисти да загубят мача с Монпелие, за да се запазят трите точки аванс между Монпелие и Пари Сен Жермен на върха във Франция. Марсилци, които след този сблъсък имат вече 11 загуби в последните 12 мача, наскоро паднаха с 1-2 от ПСЖ и сега загубиха и срещу конкурента на ПСЖ за титлата Монпелие. Феновете призоваха за тази загуба, заради случилото се през 1999 година, когато ПСЖ загуби с 2-3 от Бордо в последния кръг, а по този начин Марсилия загуби титлата. Дали историята ще се повтори с обратен знак, предстои да разберем. Все пак разликата е само 3 точки в полза на Монпелие, а докрая има цели 7 кръга.



Първия Български Бутон за споделяне

Титлата в Германия бе решена в пряк сблъсък: Борусия Дортмунд победи Байерн Мюнхен с 1:0 (видео)

Титлата в германската Бундеслига е на практика решена. Теоретично Байерн може все още да стане шампион, но вчера отборът на Борусия Дортмунд на практика отказа баварците от това им намерение. В много динамичен сблъсък (особено след почивката) отборът домакин достигна до така ценната победа (която е втора над Байерн за този сезон) и отново с 1:0 сломи съперника си в борбата за титлата. Какво ли нямаше в този мач - по една греда за всеки отбор, красив гол за домакините и изпусната дузпа от гостите. Голът за Борусия падна в 77' и негов автор бе Робърт Левандовски. Пет минути преди края пък Байерн имаше възможност да изравни, но изпълнената от Робен дузпа бе спасена. След това Байерн имаше нов шанс за изравняване и оставане в борбата за титлата, но горната греда попречи това да се случи. В класирането Борусия Дортмунд води с 69 т. пред Байерн с 63 т., докато трети са Шалке 04 с 57 т. Остават 4 кръга до края на първенството. Вижте във видеото красивия и така ценен за Борусия Дортмунд гол на Левандовски.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?