четвъртък, декември 04, 2008

Бразилските фенове не са по-различни от българските

На каква база си извадих този извод ли? Става въпрос за ситуацията около привържениците на бразилския гранд Фламенго, който кръг преди края дели 4-5 място с отбора на Крузейро с равен актив от 64 т. Но именно само първите 4 отбора ще имат възможността да се борят за спечелването на Copa Libertadores. Въпреки това феновете на Фламенго се молят на футболистите да загубят срещата си в последния кръг от застрашения за изпадане отбор на Атлетико Паранензе (16 позиция, 42 точки). От 20 тима изпадат последните 4, т.е. 17, 18, 19 и 20-тия в класирането. Всъщност целта на феновете е по този начин Атлетико П със сигурност да се спаси от изпадане без значение от резултата на мача на големия враг на Фламенго - Васко да Гама, който в момента има 40 т. и е в зоната на изпадащите. ТОВА Е И ЗАВЕТНАТА ЦЕЛ - СЪС ЗАГУБАТА НА ЛЮБИМИЯ ОТБОР ДА ДОНЕСЕШ ИЗПАДАНЕТО НА ВЕЧНИЯ ВРАГ.

А ето именно тук се крие и ключът към разковничето - в България е по същият начин: левскарите не се радват толкова на победите на своя отбор, колкото на фалита на ЦСКА, от друга страна цесекарите се радват повече на провалите на Левски в Европа, отколкото на победите на червените в техните си мачове. Но в най-голям мащаб (когато става въпрос за България) си мисля, че феновете на Локомотив и Ботев (пловдивските отбори) се приближават най-много в случая до тези на Фламенго. Много от нас знаят какви фанатици само има сред феновете в Бразилия и Аржентина. Да, но ако сте били на мач в Пловдив в гостуващата агитка (на мен ми се е случвало 2-3 пъти), то тогава вие наистина може да усетите какво представляват дербитата за пловдивските агитки. И така, конкретно се сещам за 2004 г. - Локо Пловдив стана шампион, но може би по-радостната новина за всички локомотивци, е че вечният враг - Ботев изпадна от А група.

Затова нека не си мислим, че на запад или където и да е другаде, са по-добри от нас. И ние не им се даваме. И ние си имаме нашите футболни достойнства. Както се казва "И сме по-красиви, и сме по-добри".

от спортен фен



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?