сряда, февруари 04, 2009

Адебайор не можел да ходи до 4-годишна възраст, Господ го изцелява

Нападателят на националния отбор на Того и "Арсенал" Емануел Адебайор направи сензационно признание пред италианския сайт "Спортмедиасет". Футболистът заяви, че до четири годишна възраст не е можел да ходи.

Той дори признава, че спасението му е божие дело, тъй като майка му се молила за него всеки ден в продължение на една седмица. "Майка ми опита всичко, но без успех. Нито в Нигерия, нито в Гана, нито където и да било в Африка", разказва тогоанецът.

"Тогава тя отиде на църква и свещеникът й каза, че трябва да се моли за мен в продължение на една седмица. Обясни й, че като мине това време или ще започна да ходя, или надеждите ще намалеят."

"Седмият ден беше неделя. Докато майка ми се молеше, аз станах и започнах да тичам към една топка. Майка ми се изплаши, защото не ме беше виждала да се изправям. Тогава вярващите от църквата казаха, че футболът е в кръвта ми. Изглежда невероятно, но е истина", казва Адебайор.

Оттогава африканецът е дълбоко вярващ: "Всичко, което имам в живота, ми го е дал Бог. Моля се всяка вечер преди да легна и всяка сутрин. Няма нищо по-важно за мен от Господ."



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?