сряда, май 02, 2012

Анализ на анкетите в СПОРТНО за това кой ще бъде шампион

В тази статия ще бъде направен кратък анализ на резултатите от изтеклите на 30.04.2012 г. анкети относно това кой ще триумфира като шампион на страната си.

Започваме с Англия: Гласуването е оспорвано, 54% за Ман Юнайтед и 45% за Ман Сити. Оспорвана е и титлата, тъй като 2 кръга преди края още не е ясно в коя част на град Манчестър ще отиде тя. Засега предимството е за Сити. И двата тима са с по 83 т., но Сити имат по-добра голова разлика (с цели 7 гола).

В Германия всичко отдавна е ясно. Новият шампион е Борусия Дортмунд. Така са гласували и 62% от читателите на СПОРТНО. 25% са дали вота си за Байерн Мюнхен, а 12% за Шалке 04.

В анкетата за шампион на Испания Барселона получи 55%, а Реал Мадрид 44%, но всички знаем, че шампионът до няколко дни съвсем официално ще стане Реал Мадрид.

Във Франция ситуацията е следната: Монпелие получи подкрепата на 62%, ПСЖ на 25%, Лион на 12%, а Лил на 0%. Изненадата тук е, че Лион нямат никакви шансове за титлата, а Лил, макар и теоретични са все още в борбата за титлата. Монпелие води на ПСЖ с 6 точки на върха 2 кръга преди края, но са с мач повече. Не е напълно сигурно, че Монпелие ще стане новия шампион, както са предвидили читателите на СПОРТНО, но това е най-вероятното, което ще се случи.

И сега за милата, родна България. Тук гласуването бе много интересно, тъй като не отразява текущото класиране в родната А група. С 42% от гласовете води Лудогорец, следван от 28% за ЦСКА (в класирането ЦСКА води на Лудогорец), по 14% събраха Левски София и Черноморец Бургас, а Литекс остават последни с 0%. Тук следва да отбележим, че шампион ще стане или отбора на Лудогорец, или този на ЦСКА. Но кой от тях предстои да разберем скоро. А дали този въпрос няма да бъде отговорен в 30 кръг, когато в Разград директно ще се срещнат Лудогорец и ЦСКА?



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?