петък, юни 24, 2011

Сензация!!! Пиронкова победи номер 3 в света, отмъщавайки си за поражението на полуфинал на Уимбълдън миналата година!!!

Първият сет започна добре за Цвети, която след ранен пробив успя да поведе с 4-1 гейма. Звонарьова спечели подаването си за 4-2, но нашето момиче поведе в следващия гейм с 5-2, а при сервис-гейм за Звонарьова постигна втория си пробив и спечели сета с 6-2. Изобщо неомаловажавайки играта на Цветана, трябва да се отбележат множеството непредизвикани грешки на рускинята, заради които именно резултатът изглеждаше в този си вид. След загубения първи сет, Звонарьова получи медицинска помощ в областта на дясното стъпало, предизвиквайки много гневни изказвания на хора из форумите, следили онлайн мача, според които рускинята нарочно е целяла да забави играта и да наруши ритъма!
Първи сет: Брейк пойнтс - Пиронкова 2/2, Звонарьова 0/6.

Вторият сет започна със сервис-гейм за Пиронкова, чийто първи сервис вече започваше все по-често да влиза. Тя спечели за 1-0. Звонарьова не се стресна и спечели следващия гейм на 15 за да изравни за 1-1. Последва сервис-гейм на 0 за Цветана и 2-1 във втория сет. Пиронкова не реализира първата точка за пробив при първия дюс, но стори това малко по-късно в гейма от втория си опит. Пробив и 3-1 за Цветана! Непредизвиканите грешки на изнервената рускиня продължаваха една след друга за наша радост. При 40-30 в следващия гейм за Цветана, по всичко личеше, че резултатът стана 4:1, но след challenge на Звонарьова нейният удар се оказа попаднал на линията и се стигна до дюс, в който рускинята проби за първи път в мача, намалявайки за 3-2. Това не стресна българката, която при сервис-гейм на Вера проби на 0 и поведе с 4-2. Отново пробив преднина за Цветана. Тя спечели и следващия гейм на 0, в който сервираше и поведе с 5-2, само гейм я делеше от победата в мача. Звонарьова спечели за, да намали за 5-3. С нови топки Цветана сервираше за мача под заоблачилото се небе. Тя успя! Краен резултат: Пиронкова - Звонарьова 6-2, 6-3. Приказката на Уимбълдън продължава!

Така, българката продължава защитата на точките си от миналата година, класирайки се на 1/8 финал, където може да срещне Винъс Уилямс, която Пиронкова отстрани миналата година на 1/4 финал!!!



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?