понеделник, ноември 10, 2008

Левски гради селекция през зимата в гонене на ЦСКА, започва с Йовов

Днес мнозина спортни сайтове излязоха с информацията, че отборът на Левски започва да гради селекция през зимата. Затова аз реших да допълня тази новина с моя коментар за случващото се около отбора на Левски. Очевидно амбициите на сините за преследването на титлата ни най-малко не са намалели, а напротив - със загубата на точки от вечния съперник ЦСКА, апетитът на сините все повече нараства. Тези сини амбиции могат единствено да засилят породилия се вече страх у червените фенове, които не искат и да си помислят за сценарий, подобен на пролетта на 2006 г. Но сега разликата в точките не е толкова голяма, колкото беше тогава (7 т.), освен това до приключването на есенния дял има още 3 мача. Възможните хипотези, разбира се, са не една и две. Нека ви представя всички възможни варианти.

№1: ЦСКА запазва преднината си от 3 т.

№2: Левски греши и ЦСКА увеличава преднината си на върха

№3: ЦСКА греши и Левски изравнява по точки ЦСКА

№4: Левски дори успява да изпревари ЦСКА и да зимува на върха


Каквото и да се случи, аз си мисля, че битката за първото място наистина ще бъде интересна. Освен, ако разбира се, всичко не е вече уговорено. Дали това е така или не, аз не мога да ви кажа, но това, което знам, е че след като Левски наистина иска да направи немалка зимна селекция, то тогава сините определено ще се борят за титлата. На този етап отборът търси да се подсили с нападател, халф и вратар. Известни са проблемите около желанието на Георги Петков да напусне Левски още през зимата, както и незадоволителните изяви на привлечения словак Даниел Киш. Третата алтернатива за Левски е юношата на сините Цветан Димитров, който бе на вратата последните 2 мача. Разбира се, Левски има огромен проблем с нападението. Гонзо успя да се отпуши едва срещу ЦСКА, не че някой не го е очаквал, но големият Георги Иванов вкара първия си гол за сезона едва в 11 кръг. Незадоволителен до този момент е и голмайстора за предния сезон Георги Христов. Все пак на него се възлагат и за в бъдеще големи надежди. Третият чист нападател на сините Еньо Кръстовчев пък е преследван от контузии. В резултат на всичко това сините са се насочили към Христо Йовов, който е един от футболистите, които могат да върнат левскарския дух на Герена.

Българският нападател Христо Йовов заяви, че е готов да се върне в Левски. Както е известно, днес изпълнителният директор Даниел Боримиров обяви, че тима ще прави сериозна селекция през зимата и Бижутера е един от вариантите. През миналото лято юношата на клуба бе на път да се върне на "Герена", но от кипърския Аполон му предложиха по-добри условия от "сините" и той реши да продължи кариерата си в Кипър."В България искам да играя само и единствено за Левски. Готов съм да се върна на „Герена", защото това е отборът на сърцето ми, а и в този клуб изкарах най-добрите си години. Мисля, че има какво да дам на Левски и в бъдеще", сподели по телефона от Кипър Христо Йовов за Гонг.

Моето лично мнение е, че само времето може да бъде един своеобразен безпристрастен съдия, който да покаже дали от тази гръмка селекция, която се очаква да направи Левски ще излезе един наистина класен и силен отбор или за пореден път това ще са просто хвърлените на вятъра пари за Левски, което похарчване няма да породи желания от всички левскари ефект.

спортен фен















(на снимката: Христо Йовов - Бижутера)



Първия Български Бутон за споделяне

Фенове на ЦСКА заплашват отбора, ако сдаде титлата

Днес в официалния сайт на централния фенклуб на ЦСКА бе публикувано интересно обръщение към ръководството и футболистите. То изглежда е провокирано от слабия мач на ЦСКА срещу Черно Море, завършил 1:1 и фактът, че вече за 2 поредни мача отборът е получил едва 2 точки. Заплашителното обръщение очевадно е следствие на появилия се страх у феновете на ЦСКА, че може да се повтори пролетта на 2006 г., когато за 4 кръга разликата между ЦСКА и Левски от 7 т. беше стопена. В последствие Левски спечели титлата! Ето го и обръщението, в което не липсват дори и литературни метафори и похвати:

На вниманието на актьорската трупа зовяща се: Представителен футболен отбор на ПФК ЦСКА АД

Господа актьори,Отговорно заявяваме, че представление подобно на онова от пролетта на 2006 не ни се гледа. В случай, че се опитате да повторите спектакъла, журито от Сектор Г си запазва правото да ви връчи Оскар, който ще ви причини нетърпима болка и огромно страдание. В следствие на това ще бъдете подложени на скъпо струващо и продължително лечение!!!



Първия Български Бутон за споделяне

ФИДЕ разпореди: Топалов - Камски в София

Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) предложи на Българска федерация по шахмат да организира мача между българския гросмайстор Веселин Топалов и Гата Камски (САЩ) в София. Според новото предложение, публикувано на сайта на ФИДЕ, наградният фонд на срещата ще бъде 250 000 долара, а датите за провеждането остават 29 ноември - 12 декември 2008 година. Срещата между Топалов и Камски трябва да определи претендента за световната шахматна корона, който ще се изправи срещу действащия световен шампион Вишванатан Ананд (Индия) през септември 2009. Президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов публикува писмо, с което разяснява, че забавянето на организацията на мача Топалов - Камски е станало заради мениджъра на Камски - Александър Черниенко, който излязъл с предложение домакин на срещата да бъде град Лвов с награден фонд 750 000 долара. Черниенко обаче така и не предоставил банкови гаранции за наградния фонд и ФИДЕ се принуди да върне първоначалния план София да бъде домакин на шахматния двубой. Топалов и Камски имат срок до 14 ноември да потвърдят участието си в срещата. Ако Топалов откаже мача, Камски автоматично се класира за мача за световната титла срещу Ананд. Ако Камски откаже да играе, ще бъде заместен от гросмайстор Алексей Широв. Ако Българската федерация по шахмат не потвърди, че приема финансовите изисквания за провеждане на мача, ще бъде направен нов конкурс с краен срок 31 декември 2008, а при това положение срещата ще се проведе февруари или март 2009.
източник: sportni.bg



Първия Български Бутон за споделяне

Пламен Константинов: „МЪЖ НА ГОДИНАТА"

Волейболистът Пламен Константинов е "Мъж на годината". Гибона беше предпочетен от читателите на сайта manoftheyear.bg пред футболиста Димитър Бербатов и режисьора Явор Гърдев. 8936 души дадоха гласа си за него. Гласуването продължи 25 дни и в него се включиха близо 20 000 българи. От тази година престижният конкурс се организира от Дарик радио.
Почти през цялото време, докато течеше гласуването в интернет, основната битка се водеше между Димитър Бербатов и Пламен Константинов. През първите седмици футболистът на Манчестър Юнайтед беше № 1 във временното класиране. По-късно обаче Гибона успя да го изпревари и запази лидерската си позиция до края.
"Мъж на годината" не е първият конкурс, който Пламен Константинов печели в конкуренция с Димитър Бербатов. Преди време двамата си оспорваха титлата "Най-секси мъж". Вотът беше в полза на Гибона. В края на миналата година зрителите на bTV избраха Пламен за "Лице на България за 2007 г.". Така волейболистът отново остави футболиста зад себе си.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?