сряда, май 16, 2012

Най-важните спортни новини през изминалите 3-4 дена

събота 12 май 2012:
Миньор Перник победи ЦСКА с 2:0, преднината на ЦСКА пред Лудогорец на върха е вече само 2 точки 2 кръга преди края.
Италия се класира за финала на олимпийската квалификация в София след победа над Сърбия с 3:1.
Германия се класира за финала на олимпийската квалификация в София след победа над България с 3:1.
Борусия Дортмунд разби отново Байерн Мюнхен, този път на финала за Купата на Германия, след като победи с 5:2.

неделя 13 май 2012:
Радостин Стойчев бе уволнен като треньор на националния отбор по волейбол след загубата предишната вечер от Германия. За негов сигурен заместник бе обявен Силвано Пранди.
Манчестър Сити стана шампион на Англия след 44 години чакане. Това се случи по възможно най-драматичния начин. Гражданите трябваше да победат К.П.Р. у дома, за да вземат титлата, а Рейнджърите се нуждаеха от точка, за да са сигурни, че няма да изпаднат. Резултатът до 90 минута беше 1:2, но в 92' Джеко изравни, а в 94' Агуеро донесе титлата на своя тим! Манчестър Юнайтед остана втори също с 89 т., но с по-лоша голова разлика.
На финала в Арена Армеец италианците трудно спечелиха своята квота за Олимпиадата. Водейки с 2-0 сета, допуснаха изравняване до 2-2, след което в тайбрека победиха германците, които бяха освирквани от цялата зала, защото отстраниха България предната вечер. А Радостин Стойчев, който също беше в залата, получи аплодисментите на публиката.
След победата на Италия, стана ясно, че последният шанс на България за Олимпиадата ще бъде между 8 и 10 юни, отново в София (Арена Армеец) срещу отборите на Франция, Египет и Пакистан.

понеделник, вторник и сряда:
Множество нападки между играчи, треньори, членове на УС на БФВ, които не вещаят добро за българския национален отбор по волейбол. Готовност да си тръгнат от отбора след уволнението на Стойчев заявиха най-вече Матей Казийски, а още и Андрей Жеков и Теодор Салпаров. Във вторник вечерта Силвано Пранди отказа да поеме националния отбор по волейбол. В сряда сутрин Бойко Борисов се срещна с Радостин Стойчев, който ще поеме националния отбор след уволнението на... Радостин Стойчев. Стойчев ще води България поне до Олимпиадата в Лондон 2012.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?