вторник, май 05, 2009

Светът е футбол, България е дерби

В очакване сме на "вечното дерби". Странни неща се говорят, но дали са верни? Краси Балъков се изказа за отборите в провинцията, че някак си имали респект и притеснение, когато играят с грандове, каквито са "ЦСКА" и "Левски". Ако приемем, че е прав, вдигаме много високо летвата на мача в събота. Столичното дерби ли е най-показателният мач в българския шампионат и мерейки по него ще добием ли реалната представа за нивото на българския футбол?

Както тези дни бившите капитани на сините и червените коментираха, този двубой е просто непредсказуем и както футболната история неведнъж е доказвала, моментните позиции в класирането не са критерий за изхода от мача.

А какво да очакваме от запалянковците? Ще има ли бой? Ще има ли засади? Надяваме се, че не. Полза и смисъл от тях - НЯМА.

Много ще е интересно поведението на столичните футболни фенове като контра на това, което видяхме вчера в Пловдив. А именно отбоя от страна на канарите, които не искаха да спонсорират Христолов, а подкрепяха отбора отдалеч в близкия Еврофутбол, където зяпаха мача по кабелната. Всички знаят, че най-накрая аферата Христолов заслужено достигна до очакваното положение - ПРОКУРАТУРАТА, НАЙ-СЕТНЕ. Въпреки това, канарчетата са още по-нахъсани и организират концерт на 9-ти май в Пловдив - 5:00 на Площад Централен - СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ! Концертът очевидно ще е много як с групи групи като Д2, Остава, Face The Truth, Freestyle, Delate, Sickflag. Надяваме се, че няма да има ексцесии, а одисеята стигна толкова далеч вече, че нищо чудно и локомотивците да подкрепят вечните си опоненти.

Ето го и афиша:














Пловдивското дерби се очертава да бъде на 13 юни, последния кръг.

Надяваме се обаче столичните футболни фенове да се държат много добре и да подкрепят пеейки отборите си, вместо да ги "защитават" чрез сила, като така покажат класа достойна за подражание от пловдивските запалянковци през юни, които са известни като най-бруталните. Да напишем историята не само с новия резултат от дербито, но и с едно по-яко и по-достойно поведение на трибуните!



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?