вторник, април 21, 2009

За жалост Григор Димитров отпадна от Загорка Тенис Къп

Григор Димитров отпадна от тунира с награден фонд 85 000 евро "Загорка Къп". 17-годишният ни талант загуби с 6:7 (5), 3:6 от белгиеца Стив Дарси в първия кръг на състезанието. Григор отстъпи след напълно равностоен първи сет и имаше своите моменти във втория, но след 1 час и 25 минути игра трябваше да напусне надпреварата. Димитров си тръгва от турнира без точки за световната ранглиста и с 885 евро от наградния фонд.
Григор, който е 390-и в света в момента, бе напълно равностоен на белгиеца, който е с около 300 места по-напред от него в световната раглиста. Димитров обаче допусна пробив още в третия гейм и 25-годишният му съперник поведе с 2:1. Българинът веднага се реваншира и върна пробива за 2:2. В следващите геймове и двамата взимаха подаванията си. В осмия гейм Дарси, който е поставен под номер 2 в основната схема, спаси възможност да пробив. Така се стигна до тайбрек, в който Григор водеше с 4:2, но се стигна до 5:6 и при първи си сетбол белгиецът затвори сета.
Дарси имаше психологическо предимство, след като спечели оспорвания първи сет, и се възползва от него. Той постигна ранен пробив и малко по-късно водеше с 3:0. Григор имаше шанс да се върне в сета в седмия гейм. Българинът стигна до две възможности за пробив, но нямаше късмет. Първо опит за минаващ удар излезе в аут, а след това белгиецът направи три поредни аса.
източник: спортал.бг



Първия Български Бутон за споделяне

Преди минути Левски стана шампион на България

Левски спечели титлата след 2 последователни победи за 2 дена срещу ЦСКА и с общ резултат 3 на 1 победи, отборът на Левски Сиконко стигна днес до шампионското злато. Коментаторите по БНТ 1 направиха следните коментари "Синя купа", "Заслужена победа за Левски", "Аплодисменти за шампионите". Категорична победа днес за сините с 3:0 (25:21, 25:22 и 25:23), която им осигури титлата. Деветката и капитан на сините Методи Ананиев току-що вдигна Купата. Радост за сините и то съвсем заслужено. Честито на шампионите!



Първия Български Бутон за споделяне

Жребият за Купата: Пирин - Левски и Миньор - Литекс

Жребият за Купата на България Форд Мото Пфое бе изтеглен рано днес в 11:00 и отреди 2-те двойки полуфинални срещи:
Екзекуторите на ЦСКА за Купата - Пирин (които обаче загубиха разгромно с 1:4 от червените преди дни) ще имат тежката задача да се справят с Левски. За жалост на Даниел Боримиров, който не е имал претенции за съперника, сините ще гостуват. Миньор пък ще приеме Литекс. Оранжевите съжаляват, че не са се паднали срещу Левски в Ловеч. Все пак, Пирин и Миньор не трябва да бъдат предварително отписвани. Мачовете са на 29 април от 16:00. Кой ще спори на финала за Купата на България, ще продължим да следим.



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?