понеделник, май 11, 2009

Левски разби ЦСКА с 2:0, два дена по-късно: дубълът на ЦСКА победи Левски с 2:0

Малка утеха за червените е днешната победа над сините при дублиращите отбори със същия резултат, с който загубиха преди 2 дена "вечното дерби" на националния стадион. Този път ролите бяха разменени - ЦСКА (дубъл) победи като гост с 2:0 и смали разликата на врага от 4 на 1 т. Едва ли това може да бъде утеха за, който и да е червен фен.


Но повече за дербито в събота:

Уникални хореогафии на 2-те агитки, рекордна посещаемост на дербито за XXI век, добра продукция на терена (но... само от страна на единия отбор - Левски, разбира се). Категоричната победа с 2:0 беше наистина най-малкото, с което ЦСКА се оттърва, но аз си спомням стар коментар на Станимир Стоилов, който като тогава треньор на Левски след победа над ЦСКА бе заявил "Ние сме като цяло по-благородния от двата отбора и ги пожалихме. Можехме да ги бием с повече." Това важи и за дербито на 9 май - деня на Победата и деня на Европа! Случайна ли е тази дата? Отборът, който търсеше повече и заслужаваше победата я постигна. Отборът, който се доближава в най-голяма степен до футбола в Европа, триумфира. Заслужено и феновете на сините се радваха след края на мача. Противоположно на тези в червено. Те сякаш си вярваха, че ЦСКА може да постигне нещо в този сблъсък, сякаш бяха изненадани от това, което се случи на терена. Но по-трезвите фенове, които гледаха с по-реалистичен поглед очакваха именно това - тоталното надмощие на Левски, в случая изразено с не толкова големия резултат: 2:0. Близо беше и Наско Сираков, който прогнозира 3:0 за Левски.


Заглавията от спортните медии на другия ден бяха:


Резервите на Левски нокаутираха ЦСКА


Левски би ЦСКА на "куц" крак


Левскари, радвайте се


Борбата за титлата не е приключила, но още в събота видяхме кой е по-сериозният, по-подготвеният и по-достойният отбор за шампион на България - Левски София. Футболистите на сините зарадваха подобаващо своите верни фенове, които от своя страна показаха на всички какво се нарича невероятна публика! Като истински патриоти синята агитка не само изпя на няколко пъти националния химн по време на мача, но и изнесе урок по история на червените си колеги. Веднага след мача празненството за сините фенове започна.


на снимката, непосредствено след мача: Пенчо Славейков



Първия Български Бутон за споделяне

Кой ни чете?